9 Temmuz 2015 Perşembe



                            Şekerpare

           Malzemeler :

  •  250 gram margarin 
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 yumurta ( 1 tanenin sarısı üstü için ayrılacak )
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Aldığı kadar un     
         Şerbeti İçin:
    
      4 su bardağı su
      4 su bardağı şeker
      Birkaç damla limon suyu
  
        Yapılışı:
      
   Marğarini eritiyoruz ve soğutuyoruz. Derince bir kabın içerisine yumurtamızı kırıyoruz , margarinimizi koyuyoruz ve diğer malzemeleride ekliyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizin içinde yuvarlayıp oval şekil vererek tepsiye dizelim üzerlerini çatalla çizelim yumurta sürerek 180 derecede pişirelim. Diğer tarafta şerbetini kaynatalım. Şerbetimiz kaynamaya başdadıktan sonra 20 dk.kaynatılmalıdır. Şerbetimiz soğuk şekerparemiz sıcak olmalıdır. Üzerini hindistan cevizi ve antep fıstığıyla süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun....      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder